Vendéglátóhely.hu

Zalaszentgrót

Zalaszentgrót címere

Zalaegerszegtől északkeletre, a 8-as és a 84-es főutaktól megközelítőleg egyenlő távolságra, a Zala folyó partján fekvő település.

Zalaegerszegtől északkeletre, a 8-as és a 84-es főutaktól megközelítőleg egyenlő távolságra, a Zala folyó partján fekvő település. Több jelentős műemlék található itt. Zalaszentgróton született 1895-ben a két világháború közötti korszak híres operaénekese, a budapesti és bécsi Operaház tagja, Németh Mária.

LÁTNIVALÓK:

Római katolikus templom: 1753-1758 között épült barokk stílusban. E templomban található Kanizsai Miklós tárnokmester gótikus síremléke, és ugyancsak itt őrzik az 1480-1490 körüli időkből származó gótikus Madonna szobrot.

Volt Batthyány-kastély: 1787-ben épült, késő barokk-copf stílusban. A kastélyt a Zala folyó által közrefogott szigeten emelték a hajdani török időkben készült Szentgrót-vár területén. Az épületben ma gyógypedagógiai intézet működik. A kastély udvarán a középkori vár alapfalmaradványainak feltárása folyamatban van.

Volt ferences templom: A XIV. században épült román stílusban, később gótikus stílusban átépítették. A romtemplomból ma már csak a sokszög záródású szentély és egy négyszögű torony látható.

KÖZLEKEDÉS:

Sümeg és Zalaegerszeg között található, megközelíthető a 84. sz. főútról.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendéglő

Képek