Vendéglátóhely.hu

Bük

Bük címere

Neve gyógyfürdője révén vált ismerté.

Neve gyógyfürdője révén vált ismerté. A település és a gyógyfürdő kissé elkülönül egymástól, mindkét terület fejlődése igen dinamikus. Bül és környékének éghajlata lényegében kontinentális jellegű. Közepes páratartalom, enyhén szeles idő jellemzi. A növényvilágot a pannon táj sokszínüsége jellemzi. Bük zöldövezetével, virágos fás utcáival, kellemes klímájával hivogatja a látogatókat.

LÁTNIVALÓK:

Volt Szapáry-kastély: A XVI. században épült, barokk stílusban. A XVIII. században hozzáépíttettek a kastélyhoz, s ekkor nyerte el mai barokk arculatát. Nagyon szép a barokk, stukkókkal és grisaille-képekkel ékesített díszterem. Az épületet felújították ás szállodává alakították.

Felsőbüki Nagy Pál Kúriája: 1780 körül épült, copf stílusban.

Római katolikus templom: A XIII. században épült, román stílusban. 1723-1755 között átépítették barokk stílusban. Ekkor épültek az oldalkápolnák is. A XIII. századi formájából maradtak meg a támpilléres szentély és a diadalívet tartó bimbós fejezetű oszlopok. Ezeket a cisztercita építészet tatárjárás utáni elterjedésének becses példájaként tartják számon.

Termálfürdő: Valóságos új település alakult ki a fürdő környékén, a területet gyógyhellyé nyilvánították. A feltörő víz hőmérséklete 50°C. Gyógyításra alkalmazzák fürdőkúra és ivókúra formájában egyaránt. A termálfürdő szomszédságában 1987-ben szép, az üdülővendégek szórakoztatását biztosító szabadidőközpont épült.

KÖZLEKEDÉS:

Vasúton Budapestről Szombathelyen át közelíthető meg, ahonnan menetrendszerű autóbuszjáratok indulnak a fürdőhöz. Megközelíthető a 86. sz. és a 84. sz. főútról.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendégház

Fogadó - Csárda

Apartman

Magánszálláshely

Kemping

Gyógyfürdő

Termálfürdő

Képek