Vendéglátóhely.hu

Ifjúsági Barlangtúra és Barlangi Sportterápia Egyesület (IBBS)

Ifjúsági Barlangtúra és Barlangi Sportterápia Egyesület (IBBS)

2030 Érd,
Fenyőfa utca 4

Barlangtúrák a Solymári-ördöglyukban

A fokozottan védett Solymári-ördöglyuk barlang Budapest közelében található, és az egyik legalkalmasabb barlang arra a célra, hogy a kezdők is biztonságosan kipróbálhassák az igazi, kúszós-mászós barlangászást, eredeti, kiépítetlen környezetben, mindenféle barlangász előképzettség nélkül is.

Elsősorban csoportok (családok, barátok, osztályok) jelentkezését várjuk.

Túrázókat szakképzett barlangász túravezetők kísérik végig a barlangon, ahol szűk és tágasabb folyosók, majd kisebb termek követik egymást. A járatokban kúszni-mászni kell, a nehezebb helyeken beépített létrák, és kapaszkodókötelek segítik a túrázókat, így bármilyen átlagos fizikumú résztvevő teljesíteni tudja az útvonalat.

A barlang bejárása igazi kalandtúra, kiépítetlen - nincs betonjárda, se beépített világítás, ezért minden résztvevőnek fejlámpás, barlangász sisakot biztosítunk.

A barlang időjárástól függetlenül, egész évben látogatható, hőmérséklete télen-nyáron 10 C°, így nyáron kellemesen hűvösnek, télen melegnek érezzünk a levegőjét.

Barlangi sportterápia

A Barlangi Sportterápia programban krónikus légúti megbetegedéses gyermekek (és családjuk) vehetnek részt. Alsó korhatár 7év. T úráinkon - barlangász túravezetők irányításával - a természetes barlangi járatokban kúszunk-mászunk több órán át.

Ennek a korábban még nem alkalmazott terápiának a lényege, hogy az aktív sporttevékenység és a barlangi klíma gyógyító hatása együtt fokozottan érvényesül. Azok az asztmás gyerekek is képesek ebben a sportban részt venni, akiknek a fizikai terhelés problémát okoz.

A gyermek fejlettségéhez, egészségi állapotáhozigazított rendszeres túrázás eseténkb. 15 alkalom után mutatkoznak a terápia eredményei: (1) a barlangi klímalégúttisztító, (2) a fizikai tevékenység kondíciójavító, (3) a közösségi sportban való sikeres részvétel pszichés hatásai.

Akciók, árak

CSALÁDI TÚRA (2-6 fő részére)

kb. 1,5-2 óra

Kis létszámú csoportoknak az Alaptúra útvonalon. Létrákkal és kötelekkel biztosított, helyenként kúszás-mászást igénylő túra, ajánljuk azoknak a kezdőknek, akik még nem voltak ilyen jellegű, kiépítetlen barlangban. Minden túrázó fejlámpás sisakot kap. Barlangász overall 700 Ft-ért kölcsönözhető. Alsó korhatár: 8 év

Túradíj: 8000 Ft/ csoport

ALAPTÚRA (15-26 fő részére)

kb. 2-2,5 óra

Nagy létszámú csoportoknak az Alaptúra útvonalon. Létrákkal és kötelekkel biztosított, helyenként kúszás-mászást igénylő túra, ajánljuk iskoláknak és azoknak a kezdőknek, akik még nem voltak ilyen jellegű, kiépítetlen barlangban. Minden túrázó fejlámpás sisakot kap. Barlangász overall 700 Ft-ért kölcsönözhető. Alsó korhatár: 8 év

Túradíj: 1300 Ft/ fő

A túra minimum 15 fő jelentkezése esetén indul. (Akkor is indulhat túra, ha 15 főnél kevesebben vannak, ekkor a minimális főnek megfelelő díjat kell fizetni.)
kedvezmények: 22 fő felett 2 kísérő túrája ingyenes.

NAGY TÚRA (10-16 fő)

kb. 3-4 óra

Az alaptúra útvonalon kívül, a barlang más részeit is érintő útvonal.Ajánljuk: azoknak, akik már túráztak velünk vagy más kiépítetlen barlangban. A túra nem javasolt 90 kilogrammnál nehezebb emberek számára. Minden túrázó fejlámpás sisakot kap. Barlangász overall 700 Ft-ért kölcsönözhető.Alsó korhatár: 14 év

Túradíj: 2500 Ft/ fő

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.(Akkor is indulhat túra, ha 10 főnél kevesebben vannak, ekkor a minimális főnek megfelelő díjat kell fizetni.)

Sisakot, világítást biztosítunk minden túrázónak. Melegítő nadrágot és pulóvert (melynek nem számít, ha sáros lesz), a résztvevők hozzanak magukkal !
Barlangász overall 700 Ft-ért kölcsönözhető.

Elérhetőségek

Telefon: (06 23) 373 551

E-mail cím: info@barlangtura.hu
Internet cím: http://www.barlangtura.hu

Térkép

Képek