Vendéglátóhely.hu

Füzesgyarmat

Füzesgyarmat címere

Füzesgyarmat már az Árpád-korban is lakott hely volt.

Füzesgyarmat már az Árpád-korban is lakott hely volt, ma mintegy hétezren lakják. Lakói zömmel mezőgazdaságból élnek. A város összképét jelentősen befolyásolta az elmúlt 25 év, amikor a település az alföldi olajbányászat egyik fellegvára volt. A várost elsősorban csodálatos strandja és köré szerveződő szálláshelyek teszik turisztikailag vonzóvá. Füzesgyarmat az Alföld lovas-sportjának egyik kiemelkedő települése, minden évben két jelentős lovas-eseményre is sor kerül, amely sok érdeklődőt vonz az ország minden részéből. Fontos vendégcsalogató még a vadászat és a horgászat is.

LÁTNIVALÓK:

Strand és termálfürdő: Az egykori kastélyparkban helyet kapott fürdő, igazi oázis a forró, száraz alföldön. A szépen parkosított strandon 2 feszített víztükrű medence várja a felüdülést keresőket.. 60°C-os nátrium – hidrogén – karbonátos termálvizük várja a gyógyulni vágyókat, ami főleg a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségekben szenvedők számára ajánlott.

Városháza: A város látnivalói közül kiemelkedik a múlt század elején épült Városháza, homlokzatán a városi címer látható. Az előtte lévő téren a Szent Borbála szobor és szökőkút tekinthető meg. Az Alföldön ritkaság számban menő unitárius templomot is érdemes megtekinteni.

Japán Múzeum: Igazi kuriózum a Doma-Mikó István és a helyi önkormányzat által létrehozott múzeum, amely egyedülálló az országban.

Tájház: Benne látható a Hegyesi János Emlékszoba, a Szitás Erzsébet Képtár és a Galambos Hintókészítő Műhely is.

Galambos Sándor hintókészítő mester: Galambos Sándor hintókészítő mester által készített kocsik ismertek a nemzetközi és a hazai fogathajtó világban. 1980-ban saját műhelyt nyitott és azóta a hazai fogathajtókon kívül már Angliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Romániában is ismerik és kedvelik a füzesgyarmati mester által készített kocsikat. Szinte minden típusból készült már kocsi az elmúlt 24 évben. Kétségkívül a legkeresettebbek a díszhintók (Cziráki, Gavallér), a jártató kocsik, a maraton kocsik, a sétakocsik és a pusztakocsik. A Galambos műhelyben nem csak új kocsik készülnek, hanem felújítást is vállalnak. Igényes, precíz kivitelezésben, magas szintű szakmai igényeséggel-zömmel kézi munkával- megfelelő minőségű anyagból készülnek a „Galambos Kocsik”. 2003-ban egy Kocsimúzeum is kialakításra került a Galambos műhelyben.

KÖZLEKEDÉS:

Megközelíthető autóbusszal a környező településekről valamint a 47. sz. főútról.

Étterem

Szálloda

Fogadó - Csárda

Magánszálláshely

Kemping

Strand

Lovarda

Képek