Vendéglátóhely.hu

Komló

Komló címere

Pécstől észak – északkeletre fekvő bányászváros.

Pécstől észak – északkeletre fekvő bányászváros. Pécs után Baranya megye legnagyobb települése. A régi bányászfalu az erdő borította dombvonulatok között, a Kaszárnya-patak szűk és kanyargós völgyében alakult ki. Részben a régi falu helyén, részben a környező domboldalakon épült fel a modern bányaváros. Az ipar fejlődésével párhuzamosan alakult ki az idegenforgalma.

LÁTNIVALÓK:

Templomrom: XV. századi eredetű gótikus templomrom. Déli oldalán gótikus ajtókeret. Belsejében a kőből faragott keresztelőmedence is megmaradt.

Stadion: Korszerű sportlétesítmény, az előtte elterülő térséget a Labdarugó szobra díszíti.

Művelődési ház: A város fejlődését bemutató helytörténeti kiállítás látható itt, valamint geológiai és ásványtani érdekességeiről szépen rendezett, gazdag anyag található még itt.

Máré vára: A településtől északra szép kiránduló vidéken keresztül jutunk el a műemlékhez. A Keleti-Mecsek északnyugati szélén, Magyaregregy községtől nem messze, a Máré-völgy melletti egyik hegycsúcson található a völgy ékessége, a XIII. századból származó vár helyreállított romja. A helyreállítás során konzerválták az omlásnak indult várfalakat, a belső udvar épületét, amelynek földszintjén vártörténeti kiállítás tekinthető meg. A Márévári-völgy északi, szűk szurdokának ősi neve, Rikájó onnan származik, hogy a völgy mélyén folyó patak csobogása mintegy rikácsoló szerűen visszhangzik a sziklafalak között.

KÖZLEKEDÉS:

Komló vasúton a Budapest – Pécs vasúti fővonalból Mindszentgodisánál kiágazó Dombóvár – Mindszentgodisa – Komló vonalon közelíthető meg. Távolsági autóbuszjáratok a környező községekbe, valamint Pécsre, Dombóvárra, Szekszárdra, Mohácsra. Megközelíthető még a 6. sz. és a 66. sz. főútról.

Étterem

Szálloda

Vendégház

Apartman

Strand

Motel

Képek