Vendéglátóhely.hu

Nagykanizsa

Nagykanizsa címere

Járási jogú város, a nagykanizsai járás székhelye, a Mura folyótól 13 km-nyire északra, a Zalát és a Murát összekötő Principális-csatorna két oldalán épült.

Járási jogú város, a nagykanizsai járás székhelye, a Mura folyótól 13 km-nyire északra, a Zalát és a Murát összekötő Principális-csatorna két oldalán épült. Alacsony fekvésű vidék, a hajdani mocsárvilág lecsapolására számos csatorna szeli át a környékbeli nedves réteket, levegőket. A várostól mintegy 8-10 km-nyire északnyugatra 200-métert meghaladó magasságú dombvidék van. Szentgyörgyvári-hegy a várostól délre, a szőlőhegyekben található. Itt van a Romlott-vár, amely hajdan Kucsuk Hasszán pasa kéjlakája volt. Nagykanizsa egyik legrégebbi épülete a XVIII. sz. második feléből való emeletes barokk stílusú lakóház, melyet az egykori vár köveiből emeltek.

LÁTNIVALÓK:

Török kút: Medencéjében barokk vízköpő, tetején klasszicista oszloppal.

Thury György Múzeum: 1820-ban építették a Szabadság tér északi oldalán álló emeletes, klasszicista stílusú, középen háromszögű oromzattal lezárt házat.

Szentháromság-szobor: 1758-ban készült, barokk szoborcsoport. Hazánk egyik legszebb ilyen jellegű műemléke.

Alsóvárosi plébániatemplom: 1702 és 1714 között épült a hajdani lerombolt vár minarettjeként és dzsámáijának köveiből, barokk stílusban. A homlokzati torony később 1866-ban épült. A templombelső különleges műértéke a XV. századból származó, gótikus Madonna-faszobor. A keresztelőmedencét az utolsó török parancsnok, Musztafa pasa sírjának köveiből faragták.

KÖZLEKEDÉS:

A városközponttól 2 km-nyire levő vasútállomás a budapest-székesfehérvár-nagykanizsai vasúti fővonalon fekszik. Kiterjedt távolsági autóbusz-hálózat indul ki a Terv utcai autóbusz-pályaudvarról: a környező községeken kívül közvetlen összeköttetés Zalaegerszeggel, Kaposvárral, Keszthellyel, Hévízzel. Naponkénti autóbuszjárat kapcsolja össze Varasddal, Zágrábbal, nyáron a tengerparttal is. Nagykanizsán halad át a budapest-letenyei 7 sz. főút. Helyi autóbuszjáratok a Szabadság térről a vasútállomás, illetve a külső városrészek felé.

Étterem

Szálloda

Panzió

Fogadó - Csárda

Vendéglő

Kemping

Strand

Termálfürdő

Képek